Disney-koncernen købte – for en betydelig milliardsum – hele STAR WARS-universet af producenten George Lucas. Det betyder ikke bare, at man ejer de gamle film og vil fortsætte serien med de tre film, der mangler af de oprindeligt planlagte 9. Den første af disse, episode syv, rammer de danske biografer den 16. december i år og bliver med garanti den store julefilm for hele familien.

Disney ikke bare fortsætter STAR WARS – de skruer helt vildt op for blusset. Næste år, i december igen, kommer en ”stand alone” STAR WARS, der er udsprunget af universet, men ikke en del af det. Mads Mikkelsen er bl.a. på rollelisten.

STAR WARS vil brede sig til billigere episoder på TV. Disneys egne forlystelsesparker bliver udvidet med et STAR WARS WORLD, hvor man kan møde figurerne og teknikken. Og naturligvis – der bliver sat turbo på legetøjet og merchandise i alle afskygninger.

Vi kommer til at leve i en hel parallelverden af STAR WARS, hvor der aldrig bliver mulighed for at glemme Lucas’ opfindelse fra 1977.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.