Når der den 27. august er premiere på HITMAN:AGENT 47, bliver det bare den første af en lang række af nye spillefilm, der har sit udspring et helt andet sted – i konsolspillenes ekstatiske verden.

Spil er den eneste del af home entertainment branchen, som ikke bare går frem, men går massivt frem. De allerstørste spil har ofte ,den første uge efter de udkommer, et totalt salg over disken på over én milliard dollars – d.v.s. 6,5 milliarder kroner. Det gælder spil som GRAND THEFT AUTO, ASSASSINS CREED og FIFA. Omkring ovennævnte HITMAN er der endda det interessante ved sagen, at det oprindelige spil blev opfundet i Danmark.

Der er som oftest brugt svimlende millionbeløb for at lave den flotte grafik til spillene, hvor de mest populære konsoller er PlayStation (Sony) og Xbox (Microsoft) – så at man fortsætter på det store lærred, giver mening. På vej er også film baseret på disse spil: ANGRY BIRDS, WATCH DOGS, RAMPAGE, ASSASSINS CREED, HALO og UNCHARTED – og så tager august måneds komedie PIXELS også sit udgangspunkt i spilverdenen og her møder vi bl.a. det allerførste kæmpehit som spil: PacMan.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.