Mens vi venter på, at Tom Cruise i slutningen af juli dukker op i en af sin glansroller i MISSION IMPOSSIBLE:ROGUE NATION, kan vi glæde os til, at han tilsyneladende har accepteret at vende tilbage i en anden ikonisk rolle – som Maverick i TOP GUN 2. Originalfilmen er helt tilbage fra 1986 – så den har hele 29 år på bagen. Ingen af de øvrige fra datidens film kommer til at gentage deres roller – hverken Val Kilmer, Kelly McGillis, Anthony Edwards eller Meg Ryan.

Der har altid været noget sexet over jagerpiloter. Teknologien har udviklet sig voldsomt på 29 år, brændpunkterne i verden er ikke blevet færre – og naturligvis involverer den ny film et element, der var mere eller mindre ukendt, da den første film kom ud: droner, der ubemandede og på fjernkontrol kan forårsage alverdens ulykker.

TOP GUN dannede på mange måder mode: alle skulle have Rayban-solbriller som Maverick, de grønne pilotjakker blev populære – og musikken gik rent hjem. ”Take My Breath Away” blev et superhit – og datidens to lydkonger, Giorgio Moroder og Harold Daltermeyer stod for soundtracket.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.