Det er måske Arnold Schwarzenegger, der som den ikoniske robot fylder mest på plakaten af den ny Terminator-film, TERMINATOR:GENISYS, der rammer de danske biografer den 25.juni, men i virkeligheden er hovedstjernen Emilia Clarke, der spiller Sarah Connor. Hvis hun er svær at genkende, er det fordi man normalt ser hende mest med kridhvidt hår fulgt af et par drager i hitserien GAME OF THRONES, hvor hun har været med i 41 episoder mellem 2011-2015 (lidt mere end vores egen Nikolaj Coster-Waldau, der ”kun” har været med i 34 episoder).

Emilia Clarke er et godt bud på en kvindelig actionstjerne – og dem vil der komme flere og flere af. Sidste år debuterede Scarlett Johansson som hurtigt tænkende og kontant pige i stramt læderdress i LUCY, hvor der allerede er en efterfølger på vej.

Som serie er TERMINATOR 31 år gammel – den ny film er den femte i rækken – de fleste elsker film nummer 1 og 2, men hader til gengæld TERMINATOR:SALVATION fra 2009. Grundsubstansen er den samme: hovedpersonen skal dykke ned i fortiden for at redde fremtiden.

Efter han stoppede som guvernør i Californien har Arnold Schwarzenegger forsøgt et comeback som actionstjerne uden den store succes. Mest held har han haft, sammen med de andre gamle drenge i

EXPENDABLES-serien. Men en TERMINATOR uden Arnie er ikke det samme, derfor er han tilbage som robotten T-800.

For Emilia Clarke er GENISYS også et kært gensyn. Den er nemlig instrueret af manden, der stod bag de to første sæsoner af GAME OF THRONES, Alan Taylor.

Se trailer til filmen her.


BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.