Den første JURASSIC PARK var en film, der blæste publikum omkuld, da den udkom i 1993 – instrueret af Steven Spielberg og baseret på en bog af Michael Crichton. 800.000 billetter solgte den i Danmark – det års meste. Den kostede 63 millioner dollars at lave – men det var småpenge i forhold til den milliard dollars, den solgte billetter for. Efter mange års fravær (der kom en 2’er i 1997 – og en dårlig 3’er i 2001) skal vi fra den 11.juni en tur tilbage i ”dyreparken”. JURASSIC WORLD har ikke sparet på noget og de første indikationer og forudbestillinger tyder på, at den rammer samme niveau som årets to største film – FAST & FURIOUS 7 og AVENGERS:AGE OF ULTRON. USA regner med over 100 millioner dollars bare i første weekend.

Der er friske kræfter over hele linjen. Instruktøren er Colin Trevorrow – og han huskede, hvordan han som 16-årig svedte tran og hoppede i sædet, da han på det store lærred første gang kiggede en Tyrannosaurus Rex lige i øjnene!!! Hovedskuespillerne er Chris Pratt, som fik et solidt gennembrud i sidste sommers GUARDIANS OF THE GALAXY, og Bryce Dallas Howard, datter af filmproducenten Ron Howard.

Forud for indspilningen gik masser af ”arkæologisk” arbejde for at skildre kæmpedyrene fra fortiden så skarpt som muligt. Slaglinjen på Spielbergs allerførste film var faktisk ”Et eventyr det tog 65 millioner år at lave”. De første sonderinger til filmen startede allerede i 2001 – og så gik der nogle år, hvor man skændtes om, hvem der skulle være manusforfatter, instruktør – og om man skulle bruge den originale besætning.

Det er endt med, at man starter på en frisk. Det er nye ansigter, flere dyr, mere imponerende effekter, en bedre sammenskruet handling.

Det bliver et af sommerens helt store filmbrag!!

Se traileren her!

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.