Er der ligestilling i filmbranchen ? Nej, ikke rigtigt, vel... F.eks. er der kun en amerikansk instruktør, der har fået en Oscar for Årets Film – Kathryn Bigalow fir Hurt Locker, og hun vandt endda over sin ex-mand, James Cameron, der var nomineret for Avatar. Til gengæld er der fremgang mange andre steder. I Danmark har vi masser af kvindelige filminstruktører – og en næsten glemt en af slagsen, Alice O' Fredericks, der instruerede alle de gamle Far til Fire og Morten Korch-film står endda for en rekord, der næppe bliver slået. Hendes film har solgt over 30 millioner biografbilletter i Danmark....

Blandt skuespillerne går det stærkt fremad. Jennifer Lawrence får mellem 15 – 20 millioner dollars for at være med i en stor kommerciel film. På 12 måneder har hun lavet tre af slagsen, så det bliver en slags penge. Komikeren Melissa McCarthy får mellem 13 – 15 millioner dollars for en typisk komedie. Scarlett Johansson er oppe at kræve 15 millioner dollars for en mainstream hovedrolle – f.eks. i den kommende LUCY-film.

De to højeste honorarer nogensinde til kvinder kommer dog på en lidt anden måde. Sandra Bullock accepterede en mindre sum for sin altafgørende hovedrolle i Gravity, der var afsindig dyr i tekniske omkostninger og derfor en brutal satsning. Til gengæld fik hun en ordentlig klump penge, hvis filmen hittede. Foreløbig har den indbragt hende 70 millioner dollars. Cameron Diaz accepterede pebernødder for at spille med i den lille independent film Bad Teacher. På næsten alle måder en bagatel – men hun har tjent 40 millioner dollars på den!

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.