Fredag den 15. maj er der i USA premiere på PITCH PERFECT 2 – og denne musikalske teen-komedie giver i mere end én forstand København et ordentligt boost. I skarp konkurrence med MAD MAX: FURY ROAD kommer den til at kæmpe om den amerikanske filmhitlistes førsteplads den weekend. Som 2-tallet indikerer er der tale om en efterfølger – og her til et regulært overraskelseshit.
PITCH PERFECT handlede om en håndfuld college-piger, som sang acapella i deres fritid (=uden musikalsk ledsagelse)- Filmen var produceret billigt, men endte med at blive et af de gedigne hits i 2012, hvilket ingen havde kalkuleret med.
I den ny film skal pigerne – de mest kendte af dem er Rebel Wilson (i filmen spiller hun Fat Amy) og Anna Kendrick – til "verdensmesterskaberne i acapella" – og dette VM foregår i – København.

Det er helt åbenlyst, det er optaget et andet sted, og det mest københavnske er 30 sekunder med en regnvåd gade (også optaget andetsteds) og en bagkulisse med nogle Nyhavn-huse, der givet er skabt i en computer. Så overbevisende er det ikke. Navne på tøj, skilte og steder under VM-afholdelsen er flere steder temmelig specielle og formentlig google-oversat. Det er i hvert fald ikke mundret dansk.

Hermed slutter det danske ikke. Filmen har nemlig også en dansk skuespiller med – Birgitte Hjort Sørensen. Hun spiller imidlertid ikke dansk, men tysk – lederen af det mekanisk kværnende tyske kor Das Sound Machine.

Bortset herfra er PITCH PERFECT 2 en underholdende affære, der tager sit afsæt, da Fede Amy – trusseløs under nederdelen – skal lave et stunt i et tov under et show og kommer til at vise den amerikanske præsident sit blottede skød. Stor skandale! Barack Obama spiller sig selv (klippet er taget fra en anden officiel begivenhed, men har fået præsidentens godkendelse).
I Danmark må vi vente med at se PITCH PERFECT 2 til den 6. august.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.