Selv hvis vi regner FAST & FURIOUS 7 og AVENGERS:AGE OF ULTRON som små beskedne forretter (og det må siges at være en grov underdrivelse, da FURIOUS 7 kommer på mindst 1,7 milliarder dollars i box office – og AGE OF ULTRON på mindst 1,3 milliarder dollars), så buldrer denne sommer med dyrt producerede superfilm, så man kan hoppe fra det ene højdepunkt til det næste. To af sommerens største kan sagtens blive animationsfilm. De kommer i hver sin ende af sommerferien – MINIONS den 2. juli og INDERST INDE den 27. august.

MINIONS er baseret på det bananlignende, bebrillede småfolk, der var sidefigurer i GRUSOMME MIG. Begge disse film blev kæmpesucceser. – De er afsindigt populære hos publikum og kan ende som klassiske tegnefilmsfigurer på linje med Mickey Mouse og Fedtmule, siger man hos producenten. Enorme forventninger er der også til Pixar's ny og voldsomt originale INDERST INDE, hvor man især beskæftiger sig med en piges kaotiske følelsesliv. Det lyder måske kedeligt, men er det bestemt ikke.

Maj har tre skarpe skud i bøssen: først MAD MAX:FURY ROAD – den første Mad Max-film siden 1985, så der er tale om et 30 års jubilæum. Den første film blev lavet som lowbudget i Australien i 1979 – den introducerede Mel Gibson til stjerne-status, som han siden cementerede med DØDBRINGENDE VÅBEN og talrige enkeltstående actionfilm. Nu er det en ny Max – Tom Hardy – budgettet er astronomisk, actionscenerne svimlende, men stemningen som førhen. Vi har passeret dommedag og de overlevende i en grum verden kæmper om alt – mad, territorium og de sidste dråber benzin.

TOMORROWLAND (21.maj) er Disney's forsøg på at lave en original historie, der skal favne ferien rigtig bredt. George Clooney og Britt Robertson dykker ned i familie-action, der beskæftiger sig med tidsrejser.

Instruktøren Brad Bird har tidligere beskæftiget sig med bl.a. MISSION IMPOSSIBLE og er en erfaren herre. Forvent måske noget i retning af TILBAGE TIL FREMTIDEN. Der er ikke mindre end 190 millioner dollars bag filmen. Effekterne er også helt utrolige i SAN ANDREAS, hvor muskelbundtet
Dwayne Johnson skal redde sin datter ud af jordskælvshelvedet i Los Angeles.

Juni byder på JURASSIC WORLD – og den dufter allerede af kæmpehit. Den originale film kom i 1993 – og var en sensation. Fantastisk livagtig, fuldkommen overraskende. Nu har der været et stort hul i lang tid, og mens vi måske ikke har savnet superhelte, så har vi i den grad savnet fortidsøgler. Senere i juni har Schwarzenegger en mindre rolle i TERMINATOR:GENISYS, der bygger videre på det kendte robot-univers.

I juli kommer drama og humor i spil – bl.a. med MAGIC MIKE XXL, hvor Channing Tatum er tilbage som mandestripper. Allersjovest bliver TED 2, hvor verdens sjoveste teddybjørn skal giftes og have børn, selv om han ikke har nogen tissemand. En ny superhelt luftes med ANT-MAN – og PAPER TOWNS kan blive dette års svar på EN FLÆNGE I HIMLEN. Juli sluttes af med en knaldperle – Tom Cruise er tilbage med MISSION IMPOSSIBLE:ROGUE NATION, hvor han som sædvanlig har lavet en del af de svære stunts selv – bl.a. at hænge udenpå et fly. I LUFTEN!!

August byder på en genopfindelse af THE FANTASTIC FOUR, en mulig stor overraskelse i PIXELS, SPIONEN FRA U.N.C.L.E., en ny film om den dansk opfundne spilfigur HITMAN – og sørme også den danske SOMMEREN 92', hvor vi genopliver den varme sommer, hvor Danmark kom til EM i fodbold på et afbud – og endte med at vinde. Og det var endda med en træner, der også var kommet med på afbud.

Det bliver en eventyrlig filmsommer!

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.