Danskerne kan glæde sig. Vi har mulighed for at se AVENGERS:AGE OF ULTRON (hvor forsalget nu er sat i gang) hele 8 dage før amerikanerne. Og det er ikke bare en ny superheltefilm, men muligvis både den film i år, der bliver allerstørst i hele verden, ja, måske endda i kontante tal den mest omsættende film nogensinde.

I USA forventer man en åbningsrekord med mere end 210 mill. USD for de første 3 dage (hidtil største er 207 mill. USD), men så er produktionsbudgettet også over 300 millioner dollars – altså over 2 milliarder danske kroner – og hele holdet er der: Iron Man, Captain America, Hulken, Thor, Black Widow og Arrow.

Der har på det seneste været en tendens til, at de små film bliver stadig mindre (hvis ikke de er uimodståeligt veloplagte), mens de store, der sikrer væg-til-væg-underholdning og et publikum, der imponeret er ved at tabe kæberne, konstant vokser i popularitet. AGE OF ULTRON vil kunne ses i både 2D og 3D. Det er nok en af de film, det er værd at ofre brillerne på.

2014 vil blomstre af storfilm: MAD MAX:FURY ROAD, JURASSIC WORLD, MISSION IMPOSSIBLE 5, TERMINATOR:GENISYS, ANT-MAN, THE FANTASTIC FOUR, Pixar-storværket INDERST INDE, MAZE RUNNER 2, 007 – SPECTRE, 2. DEL af HUNGER GAMES – MOCKINGJAY, STAR WARS – THE FORCE AWAKENS og naturligvis den danske specialitet KLOVN FOREVER.

Alt tyder på det største biografår i meget, meget lang tid.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.