Det blev en helt forrygende filmpåske – og det gjorde det ikke mindst i kraft af FAST & FURIOUS 7, der på hvinende dæk og i turbo tempo verden rundt fornøjede millioner af begejstrede gæster i sammenlagt 15.000 biografsale – og solgte billetter (uden mandagen, som tæller med til ny uge) for næsten 400 millioner dollars – eller i dansk mønt 2,6 milliarder kroner! Og det er vel at mærke uden at tre af verdens største filmmarkeder – Kina, Japan og Rusland – har haft premiere på den endnu!

FAST & FURIOUS 7 bliver ikke alene seriens langt, langt største film – det bliver i faktiske tal den største film, Universal har lanceret.

Den kommer definitivt pænt over 1 milliard dollars og man tror desuden, den på mange måder kommer til at definere, hvordan den type film bliver lavet i fremtiden. Det er en ensemble-film – der er ingen egentlig hovedperson, men en hel stribe af slagsen, blandet i racer, religioner og køn, så filmen appellerer til alle. I USA bemærkede man, at 75% af publikum var ikke-hvide.

FAST & FURIOUS 7 startede samtidig i 63 lande – alle steder som nr. 1! Og de fleste steder med tre gange så mange penge i kassen som den nærmeste film.

De tre første af FAST & FURIOUS-filmene gik godt, men det er de tre seneste, der for alvor har rykket serien op i en ny liga.

Vin Diesel er den af skuespillerne, der har det største ejerskab af FAST & FURIOUS – og både fra ham og Universal ved vi med sikkerhed, at tre nye film er planlagt.

På forunderlig vis har FAST & FURIOUS 7 kickstartet en regulær blockbuster-sommer. Den fortsætter den 23. april med AVENGERS:AGE OF ULTRON og med MAD MAX:FURY ROAD den 13. maj. Og så blive det ellers bare ved resten af året.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.