EVENTYRET OM ASKEPOT er en loyal og blingbling-glimtende live-action genfortælling af den gamle Disney-tegnefilm – komplet med strutskørter, pangfarver og en næsten menneskelig ond stedmor i form af Cate Blanchetts gedigne spil i den rolle. Og EVENTYRET OM ASKEPOT er blevet en supersucces verden over, der nok skal holde sig i på repertoiret i biograferne lang tid fremover. Nu er der imidlertid kommet gevaldige dønninger og voldsom debat om en helt konkret ting: Askepots rollemodel – og især hendes talje!

I FROST dyrker Disney en helt anden og mere nutidig, moderne og frigjort pigetype – dem der kan selv.

Lily James (der også kendes fra TV-serien DOWNTON ABBEY) spiller titelrollen og det er bemærket af mange, at hendes talje i EVENTYRET OM ASKEPOT ikke alene smal, den er anorektisk og dermed sygelig og unaturlig smal for at få de fantastiske kjoler til at se ekstra godt ud.

Instruktøren Kenneth Branagh forsikrer, at det vi ser er den ægte vare – selv om man i vore dage digitalt kan fikse virkeligheden.

Lily James gider ikke kommentere debatten.

En kvindelig amerikansk professor, der har skrevet flere bøger om uheldige kvinderoller, siger, at Hollywood må komme væk fra
stereotyperne. – Når en skuespillerinde allerede efter de første fotosessions udtalte, at hun var korsetteret så stramt, at hun ikke kunne spise noget, er vi ude på overdrevet. – Det er en fortsættelse af at idolisere f.eks fotomodeller, selv om enhver kan se, at dette ideal er sygeligt og uden hold i en normal, sund livsstil.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.