I 1980'erne havde Hollywood storhedstider for ungdomsfilmen – det vrimlede med fantastiske film og superpopulære stjerner og verden over væltede unge i biografen for at se nyt med dengang dugfriske navne som Michael J.Fox (TILBAGE TIL FREMTIDEN og TEEN WOLF), Rob Lowe, Patrick Swayze, Tom Cruise, Brad Pitt, Charlie Sheen og Demi Moore foruden efterhånden glemte stjerner som Molly Ringwald, Emilio Estevez, Eric Stoltz og Matthew Broderick, der fik et kæmpemæssigt gennembrud med filmen, der på dansk kom til at hedde EN VILD PJÆKKEDAG.

Siden gik det ned ad bakke – men de seneste år har vi takket være serier som TWILIGHT, HUNGER GAMES, DIVERGENT/INSURGENT og MAZE RUNNER set et nyt boost. Det blev endnu vildere sidste år, da EN FLÆNGE I HIMLEN kom ud – dengang næsten ukendt i Danmark – og blev en gigantisk succes.

Forfatteren bag EN FLÆNGE I HIMLEN, John Green, har skrevet en række bøger – og allerede denne sommer kan du se frem til at se PAPER TOWNS. Det er faktisk præcis samme hold, der lavede EN FLÆNGE I HIMLEN, der står bag den og nu går de i gang med yderligere en John Green-filmatisering, LOOKING FOR ALASKA.

I 2015 kan du se frem til hele 4 kæmpestore amerikanske ungdomsfilm: INSURGENT (allerede den 18. marts), PAPER TOWNS, en ny MAZE RUNNER og den sidste episode i HUNGER GAMES.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.