Så kan vi afsløre navnet på de to allerstørste "danske" film, du kommer til at se i biograferne i 2016.

Den ene er børne/familiefilmen NINJAGO – lavet i et samarbejde mellem Lego og Warner Brothers – og lavet efter den samme stop-motion-teknik, man brugte, da man lavede LEGO-FILMEN. NINJAGO kendes
allerede fra adskillige både kortere og billigere TV-episoder, der kørt på alverdens børnekanaler de seneste år. Produktionsprisen er over 100 mill. USD – d.v.s. mere end 650 millioner danske kroner. Dansk premiere i efterårsferien 2016.

Den anden er THE DANISH GIRL. Instruktøren er den Oscar-vindende Tom Hooper, der vandt sin pris for KONGENS STORE TALE, og siden har haft en kæmpesucces med LES MISERABLES. Det er den autentiske historie om verdens første kønsskifteoperation, der foregik på Einar Wegener og praktisk blev foretaget i Berlin i starten af 30'erne. Gerda og Einar Wegener var et kendt kunstner-ægtepar i København i det forrige århundrede. Når Gerda manglede modeller, brugte hun ofte manden – i kvindetøj. Og han blev så glad for rollen, at han ønskede at blive kvinde. Til rollen som Einar Wegener, der som kvinde blev kendt som Lili Elbe, er Eddie Redmayne – Oscar-vinder i år for TEORIEN OM ALTING – valgt. Som Gerda Wegener skal vi se den ny svenske superstjerne Alicia Vikander.

Begge disse "danske" film vil kunne ses i hver eneste afkrog af verden i 2016 – og begge med stor sandsynlighed være med i kampen om Oscar-statuetter.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.