Den 12. februar er der dansk premiere på FIFTY SHADES OF GREY. Det er én dag efter, at filmen vises første gang offentligt ved Berlin Film Festivalen, og det er én dag før den har amerikansk premiere. Har du ikke allerede sikret dig billetter til første weekend, så er det nu, du skal være hurtig. Langt over 100.000 billetter er allerede forsolgt i Danmark – og der kommer flere tusinde til hver dag.

Hemmelighedskræmmeriet omkring filmen er en stor del af dens træfsikre PR. Hvor fræk er den? FIFTY SHADES bliver først vist i allersidste øjeblik for anmelderne, så her er, hvad vi ved med sikkerhed:
I England har censuren givet den en 18-grænse – d.v.s. man skal være 18 år for at se den. De 125 dampende erotiske minutter er ifølge censuren "fyldt med sex og nøgenhed, og der er adskillige erotiske rollespil, hvor dominering, undertrykkelse og grænseoverskridende sado-masochistiske øvelser indgår. Der er desuden udbredt tale om lege, hvor diverse instrumenter anvendes".

Vi ved også, at Universal og instruktøren har sørget for, at visse dele af de tre bøger – solgt i samlet 100 millioner eksemplarer – ikke er med i filmen. Bl.a. indgår en tampon i handlingen. Den er censureret fra – eller rettere: aldrig blevet optaget som en del af filmens univers.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.