I de gode, gamle dage kaldte man dem tegnefilm - og der kom måske to af dem - om året. Nu hedder de animationsfilm. De fleste er ikke længere håndtegnede, men computerskabte. Trenden er sikker. Nu er det hele familien og alle aldre, der går i biografen for at se animationsfilm og Danmark er et af de bedste lande i verden, hvad angår popularitet.

Sidste weekend i august kan du se frem til at møde familien Parr, hvor alle medlemmer har superkræfter. Den slags figurer er der mange af i filmverdenen efterhånden. Men ingen er helt som DE UTROLIGE 2, der er ved at have status som den største animationsfilm nogensinde. Det er den allerede i USA, hvor børn, unge og ældre er væltet i biografen for at se den skønne familie.
Alene det nordamerikanske marked har omsat billetter for 3,5 milliard kroner til DE UTROLIGE 2. Det er først og fremmest HUMOREN, der driver værket. Flere generationer griner lystigt, men ikke altid af de samme ting.

Når en film som DE UTROLIGE 2 virker så godt i hver eneste afkrog af verden, er det naturligvis også, fordi den tekniske kvalitet på animationsfilm i almindelighed og Pixar/Disneys i særdeleshed er blevet øjenopspærrende flot - nærmest mere imponerende end rigtige film. Historierne er velfortalte, tempoet højt, oversættelserne perfekte, så hver pointe sidder lige i øret.
Til jul kan du se frem til at se Anders "Terkel I Knibe" Matthesens ny film, TERNET NINJA - der braldrer løs med skæv dansk humor.

Foreløbig kan du glæde dig til en herlig biografoplevelse med familien Parr - se traileren til DE UTROLIGE 2 her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.