Torsdag den 22. januar får AMERICAN SNIPER premiere i Danmark – og den kunne ikke have fået en bedre start end sidste weekend i USA. AMERICAN SNIPER kom ud i de første 4 biografer allerede 1. juledag – alene for at kunne kvalificere sig til Oscar-uddelingen. Disse 4 biografer havde et svimlende rykind – og inden AMERICAN SNIPER kom bredt ud i USA den 15. januar havde hver af disse 4 biografer i snit omsat billetter for ca. én million dollars – d.v.s. 6 millioner danske kroner!

Utrolig optimistisk regnede man med, at filmen ville score en weekend på 50 mill. USD i sin brede åbning, hvilket ville gøre den til den største januar-åbningsfilm nogensinde. De forventninger er sprængt i stumper og stykker - AMERICAN SNIPER kommer over 105 mill. USD for 4 dages weekenden (mandag er amerikansk helligdag). Et fuldkommen surrealistisk tal! Dermed bliver den – massivt – den største januar-åbning nogensinde. Det er den største film fra Clint Eastwood nogensinde. Og det er den største film om moderne krig nogensinde.

AMERICAN SNIPER handler om Irak-krigen, er baseret på en virkelig begivenhed og har Bradley Cooper i hovedrollen. Cooper tog 18 kilo på til rollen – for at være troværdig som Navy Seal, en elitesoldat, der får det utaknemmelige job at ligge på hustagene og være snigskytte, mens hans kammerater foretager hus-razziaer.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.