De sidste uger har organisation og forening efter forening givet deres bud på årets bedste film og præstationer. For godt en uge siden blev Golden Globes uddelt, fredag skulle de ialt 9.000 medlemmer af Oscar-akademiet aflevere deres bud på, hvilke film og indsatser, der skulle præmieres (listen offentliggøres tirsdag den 23. januar), men allerede nu tør vi godt spå om hvilke topmotiverede 2017-indslag, der har størst sandsynlighed for at stå med en Oscar-statuette den 4. marts.
Allerførst - det forunderlige kan ske, at THE SHAPE OF WATER (23. januar) står som den allermest nominerede film - nogensinde. Det kræver ialt mindst 15 nomineringer. Tre film har tidligere fået 14 nomineringer: ALL ABOUT EVE, TITANIC og LA LA LAND. En af disse nomineringer kan og vil med stor sikkerhed gå til danske Dan Laustsen for Bedste Fotografering.

ÅRETS FILM: Bliver en hård dyst mellem disse fire film: THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI, THE SHAPE OF WATER, LADY BIRD og GET OUT.

ÅRETS INSTRUKTØR: Bliver en kamp mellem disse tre: Guillermo del Toro, for SHAPE OF WATER. Chris Nolan, for DUNKIRK, og Jordan Peele, for GET OUT. 40% sandsynlighed for del Toro.

ÅRETS MANDLIGE HOVEDROLLE: Gary Oldman har en 50% sandsynlighed for at vinde for sin superpræstation som Winston Churchill i DARKEST HOUR (dansk premiere 25. januar som 24 KARAT-film) med Daniel Day Lewis på andenpladsen for DEN SKJULTE TRÅD.

ÅRETS KVINDELIGE HOVEDROLLE: Enten Frances McDormand for THREE BILLBOARDS, Saoirse Ronan for LADY BIRD eller Margot Robbie for I, TONYA.

BEDSTE MANDLIGE BIROLLE: enten Sam Rockwell for THREE BILLBOARDS eller Willem Dafoe for FLORIDA PROJECT.

BEDSTE KVINDELIGE BIROLLE: Allison Janney for I, TONYA eller Laurie Metcaf for LADY BIRD.

Den eneste pris der med 98 - 99 % sikkerhed allerede er mejslet i granit, er COCO, der bliver Årets Animationsfilm. Den har dansk premiere den 8. februar op til vinterferien - og i din BioNu-biograf kan du deltage i en spændende og eksklusiv konkurrence om et rejse gavekort på 40.000 kroner. Se nærmere i biografen.

Oscar-kampen er med andre ord skudt i gang! 

Her kan du se traileren på THREE BILLBOARDS, som allerede går forrygende i de danske biografer.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.