Der er sikkert mange, der troede, Angelina Jolie bare var et kønt ansigt, der ville blive glemt i mængden af Hollywood-starletter. Sådan er det bestemt ikke. I 2014 oplevede hun sit største år nogensinde. Som skuespiller triumferede hun i MALEFICENT – med en verdensomsætning på 700 millioner dollars. Langt mere end hendes TOMBRAIDER-film. Mest optaget var hun dog af sin opgave som instruktør for den spændende og dybt følelsesladede og autentiske historie om den amerikanske sportsatlet Louis Zamperini, der deltager ved Olympiaden i Berlin i 1936 som langdistanceløber. Det er meningen, han skal toppe ved Olympiaden i Tokio i 1940. Den kommer imidlertid aldrig. 2. verdenskrig kommer imellem – Zamperini melder sig til luftvåbnet og gør tjeneste på et amerikansk bombefly. Til Tokio kommer han imidlertid, men under lidt andre omstændigheder end planlagt.

UNBROKEN kommer op i USA 1. juledag – og har på sine bare første 10 dage i biograferne solgt billetter for 80 millioner dollars. Kampscenerne mellem amerikanske og japanske fly er blandt filmhistoriens bedste.

Det er en både rystende stærk og dybt personlig film, Angelina Jolie har lavet – så mon ikke hun kommer i betragtning ved Oscar-nomineringerne lige om lidt ?

En dag vil Brad Pitt måske blive omtalt som ”ham der er gift med Angelina Jolie”.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.