Natten mellem den 26. og 27. februar uddeles Oscar-priserne i Hollywood. Der er gået devaluering i filmpriser - de seneste mange år har der været uddeling af priser non stop hver weekend de sidste to måneder op til Oscar-festen. Hver eneste faggruppe har deres egne priser - instruktørerne, skuespillerne, fotograferne, make up-artisterne, kostume-designerne etc. Og hos journalisterne er der mindst 8-9 forskellige sammenslutninger, der uddeler priser. Desuden har hvert eneste land i verden 1-2-3 eller flere nationale prisuddelinger - i Danmark f.eks. de efterhånden mere og mere betydningsløse og udvandede Robert- og Bodil-priser.

Når Oscar-natten endelig oprinder, er gassen forlængst gået af ballonen - og metaltrætheden har indfundet sig.
Tager man tværsummen af alle de øvrige prisuddelinger, er spændingen på det nærmeste forduftet. I år ved vi med 90 % sikkerhed, hvad der sker.

LA LA LAND - der med en genial timing starter i Danmark torsdag 23. februar, altså tre dage før - løber med hovedparten, heriblandt langt de fleste af de tunge priser. Den belønnes som Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste Manuskript og Bedste Skuespillerinde til Emma Stone. Formentlig også Bedste Fotografering. Ialt er LA LA LAND nomineret til 14 priser - og den vil vinde 8 - 10 af kategorierne, blandt det højeste antal i verden - nogensinde.

LA LA LAND er stadigvæk en film, der vil dele vandene.
På positivsiden: smagfuldt, lækkert, ekvilibristisk, drømmende og sart erotisk er det en kærlighedshistorie fortalt som musical (selv om der tales mere end der synges). Det er samtidig en hyldest til det gamle Hollywood - og en love story til Los Angeles som by, hvor man med udsøgt omhu har fundet ikoniske locations, der flettes ind i handlingen. Som sagt - en kærlighedshistorie med en twisted slutning - mellem en jazzmusiker og en aspirerende skuespillerinde. De spilles med glød og nærvær af Ryan Gosling og Emma Stone. Filmen har scener, der er såkaldte showstoppers - bl.a. en dansescene i starten på en motorvej, hvor vi introduceres til hovedkaraktererne. LA LA LAND er samtidig lang - pænt over 2 timer.
Den matcher på ingen måde en normal Hollywood-film. Det er både dens svaghed og dens charme.

På sekundære placeringer til at vinde Oscars kommer film som MANCHESTER BY THE SEA, MOONLIGHT, HIDDEN FIGURES, FENCES og LION. Men LA LA LAND bliver filmen, der vinder det meste og som man vil tale om. Det har man faktisk allerede gjort i to måneder - deraf den begrænsede forhåndsinteresse. Størst spænding er der om hvilken film, der vinder Bedste Fremmedsprogede Film. I månedsvis har der nærmest ikke været tvivl om, at den pris gik til den tyske MIN FAR TONI ERDMANN. Men Donald Trumps blacklistning af syv nationers indrejse i USA har sørget for, at den iranske SÆLGEREN nok har en større chance for at vinde. Det har karakter af en ren politisk pris - en fuck finger til Trump. Filmens instruktør og skuespillere har nemlig sagt, de boycotter Oscar-festen i protest med Trump.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.