De var toppen i 2016. Kæmpehits som Zootropolis, Kæledyrenes Hemmelige Liv, Trolls og senest Syng. De bliver i endnu højere grad toppen i 2017. For "børnefilm" bliver - selv om de altid er med dansk tale - i den grad også set af voksne, oftest i selskab med børn, men til tider alene og i visse tilfælde endda på originalsproget. Det gør de, fordi de originale, morsomme, rørende - fyldt med øjeblikke, der taler til hjertet.
Juleferiens højdepunkt, seermæssigt, på TV blev hverken statsministerens eller dronningens nytårstale, det blev Disneys juleshow om eftermiddagen den 24. december, der efterhånden emmer ligeså meget jul som and og ris a la mande. Vi elsker Bambi på isen, Lady & Vagabonden og den indfiltrede Pinocchio.

I 2017 er der ikke færre end (og flere kommer til) 20 store børne-og familiefilm at se frem til - og mindst 15 af dem skal nok blive succeser. De største af dem formentlig blandt årets største. Se frem til en skolernes vinterferie med både Disney's charmerende VAIANA, LEGO BATMAN FILMEN og FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN.

Længere fremme venter film som CARS 3, SMØLFERNE, en genindspilning af Bjarne Reuters KIDNAPNING og en ny omgang GRUSOMME MIG. Og det er bare en spids af isbjerget. Hollywood har aldrig produceret så mange børnefilm som netop nu - og det er naturligvis, fordi de har et kæmpepublikum.

Her kan du få et første kig på vinterferiens VAIANA.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.