Michael Mann er en af verdens bedste filmskabere – manden bag superfilm som bl.a. HEAT, THE INSIDER og ALI. Han er også en af de få Hollywood-instruktører, der har ”final cut”. Det betyder, at uanset budgettets størrelse er det ham og ham alene, der bestemmer, hvordan den endelige film skal se ud. Det er der under 2% af Hollywoods instruktører, der har.

Næste film fra Mann er BLACKHAT – der både har dansk og amerikansk premiere den 15. januar.

Juleperiodens tema var ”hacking”. Nordkoreanske (?) hackere spolerede den planlagte premiere på THE INTERVIEW. Amerikanske (?) hackere lagde Internettet ned i flere omgange i Nordkorea. Både PlayStation og Xbox’s online games blev hacket og lagt ned i adskillige timer. Vores digitale virkelighed blev pludselig udsat for terroristangreb og viste sin skrøbelighed.

Og det er netop, hvad BLACKHAT handler om. En ”blackhat” er en hacker, der har fjendtlige hensigter. Modsat er en ”whitehat” en venligsindet hacker, der afslører skumle og hemmeligholdte hensigter fra f.eks. virksomheder eller regeringer.

I BLACKHAT skal USA og Kina arbejde sammen om at afsløre en særdeles betændt hacker fra den kriminelle underverden. Filmen er optaget i Hongkong og Malaysia og har den ny karismatiske actionhelt Chris Hemsworth i hovedrollen. Den har alle Michael Manns normale kendetegn: åndeløse biljagter, rap dialog, realistiske slagsmål, en intelligent historie.

-          Jeg har altid været fascineret af kriminelle og deres ny legeplads er cyberspace, siger Mann. – Alle vores personlige data er tilgængelige i den digitale verden, det er ret skræmmende.

Michael Mann  kunne ikke have timet temaet til sin ny film bedre – det er spot on.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.