Musicalen og den romantiske komedie LA LA LAND blev den helt store vinder, da The Golden Globes - uddelt af de udenlandske filmjournalister i Hollywood - fandt vindere for de aktuelle film. Ikke færre end syv priser blev der til LA LA LAND. I modsætning til The Oscars - hvor en film er en film - opdeler Golden Globes filmene i Dramaer (det er som regel her, de fleste priser uddeles) og Musicals/Komedier. Letvægtsfilmene har nemlig som regel svært ved at gøre sig gældende. Det er "finere" at være drama. Syv priser er faktisk det meste, en enkelt film nogensinde har vundet af Golden Globes, som ikke uddeler tekniske priser.
Så det var ikke bare mange, men tunge priser - Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste Skuespillere (Ryan Gosling, Emma Stone), Bedste Manuskript, Bedste Musik.

LA LA LAND er en smuk, opfindsom og nostalgisk hyldest til både det gamle Hollywood og til musicalen som filmgenre. Den er instrueret af Damian Chazelle, der kan noget med musik. Hans WHIPLASH om en trommeslager i et jazzorkester var også et lille mesterværk.
LA LA LAND har dansk premiere den torsdag den 23. februar - det er torsdagen inden Oscar-uddelingen falder den følgende nat mellem søndag og mandag. Herfra ventes et sted ml. 10 - 14 Oscar-nomineringer til filmen.

I Drama-kategorien blev MOONLIGHT og MANCHESTER BY THE SEA de store vindere.

Du kan se traileren til LA LA LAND her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.