Julen og nytåret er over os. Dermed også sidste chance for at få en film med i Oscar-kapløbet. Praktisk betyder det, at en film skal have haft premiere i USA inden 31.12. Om det så bare er i to biografer i nogle få dage. Derefter kan filmene bredes ud stort og bredt i løbet af januar.

Årets store favoritter er Moonlight, La La Land og Manchester By The Sea, men overraskelser kan forekomme. Der er nok at vælge imellem. Samtaleemnerne blandt de politisk korrekte film med aktuelle emner er Moonlight, Hidden Figures og Loving - alle disse film berører racemæssige og seksual politiske emner. Der er biografiske film i Jackie og Silence. En hyldest til det gamle Hollywood og den moderne musical i La La Land. Der er melodramaer med bud til tårekanalerne i Manchester By The Sea og Lion. Og der er meget, meget mere.

Hollywood kommer altid med noget af sit ypperste her sidst på året. Der er næppe noget superhit som The REVENANT sidste år, men der er et utal af fremragende film. Du kan se traileren til La La Land her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.