Der kæmpes nådesløst med alle midler - om ære og penge. Nederlagene kan være smertefulde. Her får du en lynrapport fra fronten om de Oscars, der uddeles i slutningen af februar. De tre største konkurrenter om de tungeste priser bliver LA LA LAND, MANCHESTER BY THE SEA og MOONLIGHT. Hvor THE REVENANT sidste gang havde kostet 130 millioner dollars at producere, er både MOONLIGHT og MANCHESTER BY THE SEA lavet for under 10 millioner dollars - mens LA LA LAND er lavet for mellemstore 30 millioner dollars, hvilke stadig er billigt, når man ser på den flotte musical med store og velkoreograferede scener.

Oscar-uddelingen i februar 2017 bliver de små films sejr over alle de store og dyre.

Der er som sagt også tabere, heriblandt BILLY LYNN'S LONG HALFTIME WALK, skabt af den normalt succesrige Ang Lee. Han har tidligere været millimeter fra at vinde alle de store Oscars med BROKEBACK MOUNTAIN. Denne gang blev der ofret 40 millioner dollars på den ny film - og BILLY LYNN har, brutto, kun i USA omsat for 1,7 millioner dollars og er allerede stendød.

Nogle store navne, alle inviteret til at deltage i Oscar-afstemningerne, har pænt sagt nej tak. Det gælder for eksempel Woody Allen. - Man kan ikke bedømme film, som om det var en fodboldkamp, siger han.

Her på siden vil du løbende blive opdateret, men favoritterne kan vi allerede give dig nu - LA LA LAND, MANCHESTER BY THE SEA og MOONLIGHT.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.