De fleste superheltefilm plejer at have én karakter som centrum. Det har ændret sig lidt de seneste år med AVENGERS-filmene med et helt hold af helte, med SUPERMAN vs. BATMAN o.s.v. - og i de fleste af Marvel Comics-filmene gæsteoptræder hovedkarakterne hos hinanden. SUICIDE SQUAD (Danmarkspremiere den 11.august) er anderledes ved at være vanvittig cool - og ved at heltene er - skurke. De er hentet ud af maximum security fængsler. De balancerer millimeterfint mellem genier og stjernepsykopater. Mange har allerede set billeder af Jared Leto, der giver Jokeren endnu en dimension. Vi har allerede set denne hardcore kriminelle portrætteret af først Jack Nicholson, så Heath Ledger i BATMAN-filmene.

Den første ny superstjerne fra SUICIDE SQUAD bliver Harley Quinn, en psykiater, der er kommet under Jokerens fortryllelse, bliver vanvittig forelsket i ham, forærer ham en maskinpistol - og så forandrer sig selv til hipster-gangster med atletisk ynde og en vanvittig sexet vuggende stram røv i tætsiddende shorts. Hun spilles af den rimeligvis ukendte Margot Robbie. Vær sikker på, at Harley Quinn bliver hovedfigur i sin egen film - hun er ikonisk som skikkelse - og vanvittig interessant som personlighed, der med skizofren elegance skifter mellem sort og hvid, sødmefyldt charme og yndefuld ondskab. Yndlingsvåben: et baseball bat, som hun smadrer sine modstandere med.

SUICIDE SQUAD er med garanti begyndelsen på en række nye film med et fælles træk: de moralsk tvivlsomme karakterer er de mest spændende i superhelte universet.
I modsætning til meget af det andet er de nemlig totalt uforudsigelige.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.