Natten mellem den 28. og 29. februar falder Oscar-statuetterne som en tung regn på den hypede festaften, der transmitteres fra The Kodak Theatre i Hollywood. Her er en masse facts, du måske ikke vidste om aftenens nominerede stjerner.

Jennifer Lawrence, bare 25 år gammel, er igen nomineret for JOY – det er hendes fjerde og dermed er hun den yngste, der er nomineret så mange gange.

STAR WARS:THE FORCE AWAKENS har fået fem nomineringer – overvejende tekniske – og dermed har hele serien fået i alt 30 nomineringer, præcis det samme antal som RINGENES HERRE.

Ennio Morricone er nomineret for den bedste musik til THE HATEFUL EIGHT – han vinder sikkert også – men den over 80 år gamle komponist skrev faktisk det meste af musikken til John Carpenters THE THING, hvor der ikke blev plads til den. Derefter lå musikken ”i skuffen” i årevis, indtil der kom en forespørgsel fra Tarantino. Både HATEFUL EIGHT og THE THING foregår i et sne- og ishelvede.

I Bedste lydmix er den samme mand nomineret to gange – Andy Nelson er nomineret for både THE FORCE AWAKENS og SPIONERNES BRO. Det er i øvrigt gang nummer 19 og 20 i alt, han er blevet nomineret.

Af de 20 nominerede skuespillere kommer halvdelen fra USA – Australien (Cate Blanchett), Irland (Saoirse Ronan) og Sverige (Alicia Vikander) sniger sig som små lande hver ind med én.

MAD MAX:FURY ROAD er den eneste af de 8 titler nomineret som Bedste Film, der er udkommet tidligere end 4. kvartal 2015. Der er en stor sandsynlighed for, at MAD MAX:FURY ROAD bliver den film, der løber med flest priser – de fleste dog tekniske.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.