Feltet af mulige vindere af ÅRETS FILM ved Oscar-festen natten mellem den 28. og 29. februar er nu reelt skåret ned til tre. THE REVENANT, SPOTLIGHT – og BIG SHORT. I den forgangne weekend vandt BIG SHORT til alles overraskelse producenternes afstemning om ÅRETS FILM – og de seneste mange år har filmproducenterne og deres fagforening med usvigelig sikkerhed været i stand til at ramme den film, der senere af Oscar-akademiet blev kåret som ÅRETS FILM.

Sker det også i år ?

Hvad vi med sikkerhed ved er, at BIG SHORT er en vildt underholdende såkaldt ”dramady” – lidt komedie, lidt drama – der med fire superstjerner i spidsen fortæller en nogenlunde sand historie om finanskrisen og vanvittige spekulanters legen kispus med millioner af boligejeres liv og velfærd. Deres obligationer var ”bundsolide” – og endte med at sende millioner af mennesker på tvangsauktion og ud i en økonomisk ruin, de stadig afdrager på.

Stort set ingen af bagmændene har mærket konsekvenser.

Tværtimod er en del af dem blevet stinkende rige på ulykkerne.

Hovedpersonerne i BIG SHORT – spillet af Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling og Brad Pitt – er blandt de første, der opdager, at noget er ravende galt. Derfor spekulerer de imod markedet og satser på, at det hele crasher – hvad det gør.

Det er den bedste finans-komedie siden Leonardo DiCaprio gik amok i WOLF ON WALL STREET.

BIG SHORT er aktuel i Danmark allerede fra den 28. januar – midt i en heftig Oscar-sæson. Du kan se traileren her. 

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.