Første weekend i det ny år er altid en forsigtig start på et frisk år efter en overophedet jule- og nytårsperiode. Med det i betragtning har det faktisk været en livlig weekend, hvor AQUAMAN fortsat på den globale scene skovler penge hjem og TERNET NINJA får folk til at vælte ind i Danmark.

I den kommende weekend byder amerikanerne bl.a. op til dans med en amerikansk version af DE URØRLIGE - med Bryan Cranston, Kevin Hart og Nicole Kidman - mens det i Danmark er to film med sublime skuespiller præstationer, der skal lokke folk i biografen. FØR FROSTEN har Jesper Christensen i den altdominerende rolle som en bonde, der midt i 18-tallet i bogstaveligste forstand må lade familien tygge mugne brødrester - høsten er slået fejl og hans eneste chance for et anstændigt liv er at gifte den kønne datter bort til en storbonde. Hans egen gård er forfalden og jorden ikke meget værd.

Unægtelig i en helt anden boldgade er THE MULE med Clint Eastwood, en ligeså fattig nutidig pensionist, der lader sig friste af let tjente penge som narkosmugler. I grænsepolitiets øjne er han bare en affældig gammel mand, der ikke bliver kontrolleret, fordi han virker helt harmløs.

Men en dag går det galt, rigtig galt. Det skader næppe filmen, at den p.t. meget succesfulde Bradley Cooper - både som instruktør og skuespiller i A STAR IS BORN - er med. THE MULE er gået rigtig godt i USA.

Du kan se traileren til filmen her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.