I USA var det animations julefilmen GRINCHEN, der virkelig sparkede til omsætningen - den kommer op i Danmark, med dansk tale, naturligvis, den 29. november. Ellers er det verden rundt mest Queen-filmen BOHEMIAN RHAPSODY, der trækker omsætningen voldsomt op - efter weekenden har den lynhurtigt nået en akkumuleret omsætning på 250 millioner dollars.

Herhjemme er julen allerede smugstartet med DEN TID PÅ ÅRET, JULEMANDENS DATTER og NØDDEKNÆKKEREN - de bliver bare større, som julen nærmer sig. På torsdag bliver der virkelig skruet op for de lysende og stjerneklare begivenheder.
I Danmark er der to gigantiske premierer.

Der er FANTASTISKE SKABNINGER 2: GRINDELWALDS FORBRYDELSER, hvor den første film solgte 370.000 billetter i Danmark - og denne kan blive større, da forløberen for hele HARRY POTTER-serien, kommer tættere på dette univers. I den ny film - fantastisk flot at se på - møder vi Dumbledore og kommer indenfor i en tidlig version af Hogwarts, kostskolen for magi. Titusinder af fans kan ikke komme hurtigt nok i biografen.

Næsten ligeså tillokkende er I KRIG OG KÆRLIGHED, en af de dyreste danske film nogensinde, der markerer 100 året for afslutningen på 1. verdenskrig. Sønderjylland var dengang en del af Tyskland og 30.000 dansksindede, der var født "på den forkerte side af grænsen", måtte kæmpe i de tyske skyttegrave. 6.000 af dem døde på slagmarken. I KRIG OG KÆRLIGHED er et stort, bevægende og medrivende drama, hvor du møder solide danske skuespillere som Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen. Altså - endnu en storfilm efter LYKKE-PER.

Du kan se traileren til I KRIG OG KÆRLIGHED her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.