Efterårsferien står for døren og aldrig er før er så mange fede film blevet presset ind i biograferne på samme tid.

I Danmark er Jussi Adler Olsen-filmatiseringen JOURNAL 64 startet med et brag, de første 200.000 billetter er solgt og det store rykind vil fortsætte hele ferieperioden. I USA kom den meget anderledes superheltefilm VENOM flyvende fra start, 80 millioner dollars blev der solgt billetter for i den første weekend. Desuden yderligere over 42 millioner dollars til A STAR IS BORN, som danskerne først får fornøjelsen af til december.

I Danmark bliver førstkommende torsdag premieredagen for VENOM, der er vokset ud af SPIDER-MAN-universet, men er en helt anderledes film, som balancerer mellem gys og kølig realisme. VENOM's succes skyldes nok ikke mindst, at man har valgt den allerbedste superhelte skuespiller til hovedrollen - Tom Hardy, en mand fuld af udtryk og dybde. VENOM er faktisk den største omsætning en film har haft i måneden oktober - og dermed allerede en milepæl.
Se traileren til VENOM.

I Danmark bugner ferien naturligvis af børne/familiefilm - ikke færre end seks af slagsen. Man kan lade sig forlyste af nyhederne VILDHEKS og JAKOB & PETER PLYS - og der er allerede fuldt tryk på SMALLFOOT, TEAM ALBERT, IQBAL & DEN INDISKE JUVEL og ikke mindst DE UTROLIGE 2. Sidstnævnte har forlængst passeret 300.000 billetter i Danmark. Imponerende!
Det er samme udtryk, man må bruge om både mængden og kvaliteten af de film, man kan se for øjeblikket.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.