Det blev en stille og rolig weekend i alverdens biografer, men fra den kommende går det for alvor løs.

I Danmark drejer det sig naturligvis om den fjerde film i serien om Afdeling Q - JOURNAL 64. Carl Mørck, lederen af afdelingen for genåbnede gamle sager, bliver sammen med sin gode kollega, Assad, der iøvrigt kun har en uge tilbage, inden han fratræder, kastet ind i en sag fra Danmarks primitive fortid - da såkaldt "faldne" piger blev tvangsanbragt på Sprogø og ofte tvangssteriliseret, så deres gener ikke skulle gå videre. For- og nutid blandes i en realistisk og hæsblæsende thriller, man ikke må gå glip af. Ikke mange kender denne dystre fortid. Landets psykiatere og læger har - med loven i ryggen - meget på samvittigheden:
hvide snit, elektro-chok og tvangssterilisationer. De foregående tre film om Afdeling Q har alle solgt over 700.000 billetter - og den første weekend kan komme over 200.000 !
Der bliver stort rykind - samtidig med Afdeling Q starter to nye børne/familiefilm op mod efterårsferien - TEAM ALBERT og animationsfilmen SMALL FOOT.

I USA går det også amok, men med to helt andre film. A STAR IS BORN er spået til mange Oscar-nomineringer og er måske den bedste musikfilm nogensinde. Bradley Cooper og Lady Gaga er i topform. Samtidig bliver der solgt hundredetusindevis af billetter til VENOM med Tom Hardy, den måske mest anderledes superheltefilm siden DEADPOOL.

Der er nogle helt vanvittigt stærke biografmåneder i sigte. Du kan se traileren til A STAR IS BORN her, som får premiere i Danmark den 6. december.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.