Oktober bliver en forrygende biografmåned - både i USA og Danmark. I Danmark starter det den 4. oktober med Jussi Adler Olsens JOURNAL 64 - formentlig årets hidtil største film - men der er også JOHNNY ENGLISH, VENOM, HALLOWEEN og FIRST MAN, og naturligvis en hel stribe børne/familiefilm omkring efterårsferien: SMALLFOOT, TEAM ALBERT, VILDHEKS og JAKOB & PETER PLYS.

I USA starter det den 5. oktober med VENOM - der ventes at starte med formidable 65 millioner dollars - og en af efterårets mulige store overraskelser, A STAR IS BORN, som vil få et solidt forløb langt ind i Oscar-sæsonen. Før filmen blev indspillet tænkte man: kan Bradley Cooper synge - kan Lady Gaga agere som skuespiller ? I begge tilfælde er svaret et rungende ja!

I det hele taget er mange af efterårets film virkelig gode. Og allerede førstkommende torsdag er der fuld knald på: den vildt underholdende og meget overraskende A SIMPLE FAVOR, der er dramaet THE WIFE med en formidabel Glenn Close, actionfilmen PEPPERMINT med en kvindelig hævner og gyseren HELLFEST, der naturligvis foregår ved Halloween og kan tolkes som en opvarmning til den ægte HALLOWEEN, som kommer den 18. oktober (og som er gåsehudsfremkaldende god!).

Som en opvarmning til efterårets superfilm kan du her se traileren til FIRST MAN, der handler om Neil Armstrong - det første menneske, der satte sin fod på månen. Se den her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.