Det har været en weekend uden de helt store nyheder i hverken USA eller Danmark. Begge steder bliver hajfilmen THE MEG ved med at gå godt. I USA var der plads til Mark Wahlberg som actionhelt i MILE 22, mens den rolle i Danmark blev udfyldt af Denzel Washington med EQUALIZER 2.
I Danmark er publikum fortsat voldsomt begejstrede for både MISSION IMPOSSIBLE:FALLOUT og MAMMA MIA:HERE WE GO AGAIN.

Den kommende weekend er både USA og Danmark fælles om premieren på den danske instruktør Michael Noers genindspilning af PAPILLON - den benhårde fortælling om dengang, Frankrig deporterede sine straffefanger til isolerede øer i nærheden af Sydamerika. Den er faktisk ganske vellykket - en af de bedste film, en dansk instruktør har lavet i Hollywood. I Danmark går den ganske bredt ud, mens den kun får en beskeden release i USA. Filmen bidrager ikke med nyt til den vellykkede gamle film, men er et fascinerende stykke håndværk - og fænger hele vejen igennem. I en af hovedrollerne Rami Malek, som vi snart får at se som Freddie Mercury i BOHEMIAN RHAPSODY om rockgruppen Queen. I den anden hovedrollen ses Charlie Hunnam og også danske Roland Møller har en større rolle i filmen.

I USA bliver der mest tale om premieren på den grænseoverskridende krimi-sjofert HAPPYTIME MURDERS. Melissa McCarthy har en hovedrolle - men de fleste i den meget anderledes og underholdende film spilles af --- dukker, ovenikøbet karakterer, der har været favoritter, i hvert fald deres fætre og kusiner, på amerikansk børne-TV. Det lyder vildt - og er langt vildere.
Det er til tider spermsprøjtende fornøjeligt og HAPPYTIME MURDERS går både til og lidt over den streg, Hollywood normalt afgrænser sig til.

I de kommende måneder vil nogle af de bedste film være dem, der forsøger at gå nye veje. Du kan se den friske trailer til HAPPYTIME MURDERS her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.