Det kan godt være, solen skinner, salget af is og sodavand sætter rekord - men det gør salget af biografbilletter også.
I weekenden var der over det meste af verden premiere på DEADPOOL 2, publikum væltede ind for at se den vansirede Wade Wilson i cool uniform starte med at tage på verdensturné og sparke røv, smadre forbrydere og kappe et par gale hoveder - næsten som en rockstjerne. DEADPOOL 2 har alle den første films fordele: et galopperende tempo, jokes og one-liners, der fyger ud af motormunden, tonsvis af effekter og mere end en håndfuld solide overraskelser. Over 300 millioner dollars - to milliarder gode danske kroner - blev der omsat billetter for i weekenden.

Og allerede i morgen onsdag den 23. maj skal vi møde en ung Han Solo i SOLO:A STAR WARS STORY, der fortæller om, hvordan den kække unge pilot - den bedste i et univers langt, langt borte - fik sig en karriere som rum-pirat og smugler, mødte sin bedste buddy, wookien Chewbacca og se, hvordan han kaster sig ud i det ene vanvittige eventyr efter det andet.
DEADPOOL og HAN SOLO har noget fælles - de har masser af humor. Så selv om det er produktioner lavet for eksorbitante summer, fuldkommen overvældende at se på, så er det i allerhøjeste grad også sommerlette komedier, hvor man går fløjtende glad ud af biografen efter (gen)synet. I rollen som en meget ung Han Solo har man fundet Alden Ehrenerich - et fund til rollen, helt og gavtyv i samme person.

SOLO:A STAR WARS STORY ventes at åbne mindst ligeså stort som DEADPOOL 2 - altså over 300 millioner dollars. Og så er der faktisk kun yderligere et par uger til, det går løs med mødet mellem mennesker og fortidsuhyrer i JURASSIC WORLD:FALLEN KINGDOM. Det er en helt fortryllende blockbuster-sommer.

Her kan du nyde traileren til et af de kommende hits: OCEAN'S 8 - hvor 8 kvikke tøser anført af Cate Blanchett og Sandra Bullock laver alletiders kup.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.