Hvis ikke det bliver den største premiere i filmhistorien, så bliver det i hvert fald den næststørste. Der skal fintælling til mandag og tirsdag før tingene er afgjort, men Los Angeles Times har allerede udnævnt AVENGERS:iNFINITY WAR som den største, så det er vist bare en formalitet! AVENGERS:INFINITY WAR - verdens største superhelte topmøde - skal gå forbi 248 mill. USD i USA for at blive den største premiere i sin hjemland - den rekord har tidligere tilhørt STAR WARS:THE FORCE AWAKENS.

Og på verdensbasis skal den gå forbi de 542 millioner dollars, som FAST & FURIOUS 8 lavede sin verdensrekord på - også her er de to film hårsbredder fra hinanden. Men det er nok værd at understrege, at FAST & FURIOUS 8 lavede sit giganttal inklusive Kina - og INFINITY WAR åbner først i Kina den 11. maj.
Tager man det i betragtning, er AVENGERS:INFINITY WAR reelt allerede den store vinder.

Det er også et helt utroligt, næsten 2½ time langt eventyr, vi møder i biografen. Intet er sparet - så mange superhelte har man aldrig før mødt på én gang - og hele den mageløse historie er et sansebombardement, hvor man bare læner sig tilbage i sædet og nyder, hvad Hollywood efterhånden er i stand til at byde på. Det er højdepunkt efter højdepunkt, klimaks efter klimaks. Og endda med en indbygget befriende humor.

Næste del af AVENGERS-universets finurligheder kan du allerede glæde dig til - kommer i maj 2019.

I Danmark kom LADY BIRD over weekenden også fint fra start, som en af de mest troværdige "coming of age"-historier nogensinde. Proppet med hædersbevisninger, Oscar-nomineret fem gange og vinder af en Golden Globe som Bedste Film.

Den kommende weekend byder bl.a. på familiefilmen MESTERDETEKTIVEN SHERLOCK GNOMES - og et intenst drama i THE JOURNEY, som præsenteres i Biografklub Danmark. Men du kan allerede begynde at glæde dig til maj måneds kommende storfilm - DEADPOOL 2 og SOLO:A STAR WARS STORY.

Traileren til sidstnævnte kan du se her.

På trods af at traileren siger den 25. maj, så har filmen altså premiere i Danmark allerede den 23. maj.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.