Uanset hvilken side af Atlanten, man er på, så er konklusionen, at kvalitet sælger. I USA fejrer JUMANJI sin tredje uge på 1.pladsen, mens nyheden 12 STRONG med en dansk instruktør, Nicolai Fuglsig, er kommet udmærket fra start (kan ses i Danmark fra den 8. februar).

Den helt store historie er imidlertid, at den brillante THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI er kommet flyvende fra start i Danmark og indtager filmhitlistens 1.plads. Det er superkvalitet fra start til slut, som publikum sætter pris på og anbefalingerne er stærke. Derfor vælter man ind.

Det vil man sikkert også gøre fra på torsdag, hvor THE DARKEST HOUR er hovednummeret blandt de nye film. I den er Gary Oldman blændende som premierminister Winston Churchill, der har det frie Europas fremtid i sine hænder i en kritisk periode under begyndelsen af 2. verdenskrig.

Kvalitetsfilm kommer til at spille en decideret hovedrolle den kommende uge, hvor Oscar-nomineringerne bliver tilgængelige fra tirsdag. Både THREE BILLBOARDS og DARKEST HOUR får adskillige nomineringer - sammen med film som LADY BIRD, SHAPE OF WATER, I,TONYA - og lidt ældre titler som DUNKIRK og GET OUT.

Her kan du se traileren til 12 STRONG, hvor en dansk instruktør har fået lov at tage livtag med et stort hold i en dyr film anført af Chris "Thor" Hemsworth.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.