Nu er der kun timer til det sker! Og Danmark har verdenspremiere - vi kan nemlig vise STAR WARS:THE LAST JEDI hele to dage før USA. Onsdag den 13. december er det danske startskud på den ottende af de ialt ni episoder i den originale STAR WARS-serie. Da episoderne 7 - 9 blev iværksat med THE FORCE AWAKENS for et par år siden gjorde man op, at mindst én million amerikanske skolebørn pjækkede fra undervisningen for at kunne sidde i biografen ved en af de allerførste forestillinger. Forsalget til THE LAST JEDI har været i gang længe - og har været eksplosivt. Den ny film er den længste STAR WARS film endnu - godt 2½ time.
Alt har været hermetisk tillukket om handlingen til nærmest sidste sekund - og publikum der har været til gallaforestillinger i USA de seneste dage, har kun på sociale medier kunnet skrive mere neutrale formuleringer om filmen. Bundlinjen og konklusionen er dog klar nok: den rigtige STAR WARS er tilbage - og den er fremragende. Teknisk imponerende, handlingsmæssigt intens - og spillet måske på det højeste STAR WARS-niveau nogensinde. Publikum i næsten alle aldre vil vælte ind og se den.
Globalt venter man i weekenden en omsætning omkring en halv milliard dollars - i Danmark kan den på de fem første dage komme til at kysse 200.000 solgte billetter.

Den netop overståede weekend har budt på forventet succes for film som COCO og WONDER i USA (kommer her i henholdsvis vinterferien og starten af januar) - og fortsat succes i Danmark for MORDET I ORIENTEKSPRESSEN, SUBURBICON og PADDINGTON 2.

Her kan du se traileren på WONDER. Den har været den seneste måneds største overraskelseshit i USA. Julia Roberts vender tilbage som en mor med et hjerte af guld - det er en rigtig Kleenex-film.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.