Helt som ventet var weekendens biografomsætning i voldsom grad domineret af BLADE RUNNER 2049, der startede i det meste af verden - bortset fra Asien. Anmelderne har været vilde med filmen - de første exit polls, hvor man måler publikums tilfredshed, har også været imponerende - 85% giver karakteren "overordentlig tilfreds" eller "meget tilfreds".
Det store spørgsmål er nu udelukkende i hvor høj grad BLADE RUNNER 2049 kan blive ved at holde tempoet i en opskruet konkurrence - kan den f.eks. holde sig på toppen ligeså længe som DUNKIRK ?

Som bekendt står efterårsferien for døren og det betyder masser af nyheder hver eneste uge - helt frem til foråret. I Danmark skydes ferien i gang med hele fem aktuelle børnefilm - MY LITTLE PONY, SIKKE ET CIRKUS, DEN KÆMPESTORE PÆRE, LEGO NINJAGO FILMEN og BILER 3. Det bliver et knivskarpt ræs om børnefamiliernes gunst.

Den store nyhed for det brede publikum er filmatiseringen af Jo Nesbø's isnende og nervesitrende thriller SNEMANDEN, der ganske vist - som bogen - foregår i Norge, men er en international produktion med Michael Fassbender som den fordrukne detektiv Harry Hole.

Der findes masser af Harry Hole-bøger - og derfor også mange muligheder for fortsættelser.

Lige midt i efterårsferien har du mulighed for at se gyseren HAPPY DEATH DAY, der er ganske originalt skruet sammen. Du kan se traileren her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.