I USA har det været en rigtig skidt weekend, hvor THE HITMAN'S BODYGUARD og ANNABELLE:SKABELSEN for tredje uge i træk indtog 1. og 2.pladsen. I Danmark er det gået langt bedre. Der var tre store nyheder- BILER 3 (klart nummer 1), ALDRIG MERE I MORGEN og HITMAN'S BODYGUARD, som alle har klaret sig godt og skabt trafik i biograferne - men både i Staterne og i Danmark ser man frem til den kommende weekend, hvor den meget hypede og spændt imødesete IT - bygget på et forlæg af Stephen King har premiere.


Det er en gyser, traileren er en af de mest sete nogensinde, og vi kan med glæde melde, at den 2 timer og et kvarter lange nerverislende tur i mørket ikke bare bliver årets vildeste og mest sete gys, det er på flere planer en fremragende film, som selv ikke-gyserfans kan få stor fornøjelse af. Det er nemlig en cinematografisk fornøjelse, hvor der både er ægte chok, så man hopper i sædet, og fotografiske lækkerier, når vi bevæger os igennem lillebyen Derry. Midtpunktet i IT og en række mysterier om forsvundne børn er klovnen Pennywise, der spilles med satanisk energi af den svenske skuespiller Bill Skarsgård - søn af den meget flittige Stellan Skarsgård. Og jo, det er naturligvis en amerikansk film, for Skarsgård-familien er hyppigere med i amerikanske end i skandinaviske film. Bills blik lyner af ondskab og hans brede mund rummer en frygtelig hemmelighed. Der er skruet op for en super weekend i biffen - og tag gerne en med, du kan holde i hånden.

Med IT starter efteråret for alvor - og så er der pludselig kort afstand mellem de rigtigt fede film. Du kan f.eks. se frem til KINGSMAN:GOLDEN CIRCLE (21. september), hvor engelsk agent-coolness a la James Bond parres med afvæbnende humor og en fuldkommen original historie.

Du kan se traileren til filmen her.


BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.