Verden rundt markerer august måneden, hvor sommeren så småt går på hæld samtidig med at vi begynder at geare op til efterårets store og betydningsfulde releaser. Det er en periode, hvor gode mellemfilm får en chance.

Det har gyseren ANNABELLE 2: SKABELSEN lukreret på. Den gik direkte ind som nr. 1 i USA - med et større omsætningstal end de fire følgende film tilsammen - mens den i Danmark måtte nøjes med 2.pladsen. Herhjemme er der nemlig stadig intet, der kan slå den storladne kvalitets-krigsfilm fra Chris Nolans hånd - DUNKIRK.

Apropos ANNABELLE 2 - den stammer fra det gyser-univers, der blev skabt med NATTENS DÆMONER - og det er blevet en publikumssucces af rang. I samme univers er NATTENS DÆMONER 3 og NONNEN på vej. Alle regner dog med, at publikum første gang skal skrige af rædsel, når de konfronteres med IT i de danske biografer den 7. september. Der har været en enorm forhåndsinteresse for klovnen Pennywise fra Stephen Kings fiktive lille by i New England, Derry (den har han brugt i flere af sine bøger) og traileren er en af de mest sete nogensinde på nettet.

Mens amerikanerne med nogle ugers forspring til Danmark i den kommende weekend kan se frem til to solidt underholdende film - HITMAN'S BODYGUARD og LOGAN LUCKY - så kan vi i Danmark se danske Nikolaj Arcel's første amerikanske film, DARK TOWER, der netop er baseret på en bogserie af Stephen King - uden at være en gyser.

Du kan se traileren til HITMAN'S BODYGUARD med Ryan "Deadpool" Reynolds og Samuel L. Jackson her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.