Globalt blev weekenden et close race og et næsten dødt løb mellem den to weekender gamle SPIDER-MAN:HOMECOMING - nu på ca. 400 mill. dollars samlet i biografomsætning - og nyheden ABERNES PLANET:OPGØRET, der har fået fabelagtige anmeldelser. Af samme årsag er instruktøren af denne film, Matt Reeves, blevet hyret til både at skrive og instruere den næste film i BATMAN-serien.

Hollywood har ikke været tilbageholdende med at sende store film ud i juli måned - og netop disse to hører til blandt de allerbedste og allermest berømmede. Ikke bare blandt anmelderne. Man laver også "exit polls" blandt almindelige publikummer, der har set filmene - og de er vildt begejstrede. Omkring 95% bedømmer dem i de to mest kvalitetstunge klasser.

Den kommende uges helt store nyhed er naturligvis Chris Nolans DUNKIRK, et krigsdrama, der forsøger at skildre krigen - set indefra, de helt almindelige mennesker, der bliver involveret, ikke generalerne, ikke krigsherrerne, men soldaterne, der betaler prisen, når det går galt. Det er en på alle måder virtuos film, der anbefales voldsomt !


I Danmark kan du dog også førstkommende torsdag få en afslappet hyggestund med en flok glade piger, der skal fejre polterabend-weekend i Miami - med masser af sprut og mandlige strippere. Så er indramningen på plads. Du kan se traileren til GIRLS NIGHT OUT her.BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.