KONG ARTHUR:LEGENDEN OM SVÆRDET debuterede i weekenden, men trods masser af effekter og en rasende dyr produktion, blev denne nyindspilning af en klassiker ikke nogen opgave for GUARDIANS OF THE GALAXY 2, der efter 2½ uge globalt nærmer sig en omsætning på 700 mill. USD - næsten 5 milliarder kroner - og dermed lægger an til at blive en af årets film.

Der bliver anderledes kamp til stregen, når ALIEN:COVENANT i den kommende weekend kaster sig ud i kampen om publikums gunst. Præcis som den allerførste film, der kom i 1979, er denne instrueret af Ridley Scott - og også den mest vellykkede efter originalen med slaglinjen "I rummet kan ingen høre dig skrige". Der var nemlig skrig og almindelig rædsel, da sci fi gyset dukkede op på det store lærred - ikke mindst det savlende monster, der var skabt af den svejtsiske grafiker H.R. Giger, et ordløst, aggressivt, altfortærende, metallisk væsen, der sendte chok-bølger gennem biografsalene.
Siden kom der flere ALIEN-film - ingen så gode eller overraskende som den originale, men alle voldsomt populære.

Den ny film foregår tidsmæssigt FØR den originale film, Michael Fassbender har den dobbelte hovedrolle (han spiller énæggede tvillinger), men Katherine Waterston i den kvindelige hovedrolle er også formidabel.

I Danmark kan du desuden se den ny danske film 3 TING med Nikolaj Coster-Waldau - et intelligent krimi-kammerspil. Du kan se traileren til denne film her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.