Det var meget let at se, hvad der "åd" billetsalget i verdens biografer råt i den forgangne weekend - GUARDIANS OF THE GALAXY 2. Med et billetsalg i weekenden omkring 300 millioner dollars - over 2 milliarder kroner - væltede publikum i lande som USA, Kina, Japan, Tyskland, England og Danmark ind for at se den mest atypiske samling af superhelte - og den mest morsomme !! - redde jorden og menneskeheden. Det er ikke mindst vaskebjørnen Rocket og den lille pind Baby Groot, der begejstrer biografgængerne. Jo, GUARDIANS OF THE GALAXY 2 er virkelig en fornøjelig affære.


Film som FAST & FURIOUS 8 og THE BOSS BABY bider fortsat godt fra sig - og SKØNHEDEN & UDYRET kan ingen fratage titlen som årets største film. Indtil videre.

Weekenden, den første i maj, var samtidig den officielle start på blockbuster-sommeren. Det betyder nye og dyrt producerede film - næsten hver eneste weekend. Ja, visse dage endda med flere store nye film hver torsdag.

Førstkommende weekend er den store nyhed en noget anderledes, meget effektfuld og ganske ferm fortolkning af den flere gange fortalte historie om Kong Arthur, der både skal vise sin styrke og sin overnaturlige position som leder ved at trække sværdet ud af stenen, hvor det har været cementeret fast af en gammel forbandelse.
Denne gang er der mere fokus på Kong Arthurs barndom i fattige kår. Det er Guy Ritchie, der har instrueret den ny version - han stod bag de ret underholdende film om SHERLOCK HOLMES. Charlie Hunnam spiller rollen som Arthur - han er ny superstjerne på filmlærredet. Senere skal vi se ham i danske Michael Noers internationale genindspilning af PAPILLON.

Og apropos danske instruktørers store Hollywood-produktioner, så kan du se en trailer på Nikolaj Arcels meget dyre indspilning af Stephen King-bøgerne THE DARK TOWER her.
Premieredatoen i Danmark er sat til den 17. august.

 

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.