Der er fortsat masser af hestekræfter under kølerhjelmen på FAST & FURIOUS 8, der i weekenden på verdensplan krydsede en omsætning på over 900 millioner dollars - og dermed i løbet af et par dage bliver den blot anden film i 2017, som opnår en omsætning over én milliard dollars, ca. syv milliarder kroner. Den første var SKØNHEDEN & UDYRET. Det mest bemærkelsesværdige er, at filmen internationalt har overhalet USA i forholdet 4:1 - det er nogenunde det samme mønster, man ser på en James Bond-film.

Mens vi i Danmark fortsætter med meget flotte tal på både FAST 8, THE BOSS BABY og den danske DU FORSVINDER, ser den store verden (her starter USA en hel uge senere) frem mod næste weekends premiere på GUARDIANS OF THE GALAXY 2, en meget anderledes superheltefilm, der bobler af humor og som måske er den hidtil bedste film i blomstrende Marvel-univers. På lidt samme måde som Chewbacca og robotterne C-3PO og R2-D2 havde sideroller, men alligevel gav en befriende humor i de første STAR WARS-film, som var afgørende for succesen, så er de to mest bizarre figurer i GUARDIANS OF THE GALAXY en altafgørende faktor for seriens succes.
Det er vaskebjørnen Rocket (med stemme af Bradley Cooper) og den lille træstump Baby Groot (stemme af Vin Diesel), der er en slags maskot for galaksens vogtere. GUARDIANS OF THE GALAXY 2 er både komedie og superheltefilm - og den spænder ligeså bredt som de største familiefilm. Man griner meget undervejs og filmen er naturligvis mageløs flot - og det er ikke spild af penge at købe en 3D-billet. Den ser imponerende storslået ud på et kæmpelærred - og der er samtidig lyd for alle pengene. Virkelig en historie, der indeholder alle elementer af begrebet storfilm.

Her kan du se en trailer på den næste storfilm, der er på vej: PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZARS HÆVN.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.