Såvel i USA, som i Danmark, ja, det meste af verden, bød weekenden og den igangværende vinterferie på massive positive overraskelser. Stort set alle de nye film gik bedre end ventet. Det gælder især den længe ventede og primært af kvinder stærkt imødesete FIFTY SHADES I MØRKET - set af over 100.000 i Danmark efter fire dage. FIFTY SHADES I MØRKET er startet over det meste af verden samme weekend (minus Kina og arabiske og mellemøstlige lande, hvor den er forbudt)- og indtager nemt efter sine første 3-4 dage kronen som verdens p.t. mest sete film. Ja, med en global omsætning på omkring 150 millioner dollars i første weekend får den endda en behagelig sidegevinst - den største start for en ny film i 2017.

LEGO BATMAN FILMEN klarer sig næsten ligeså godt - og børne/familiefilm har den indbyggede bonus, at de plejer at være aktuelle rigtig længe. De fleste er stadig på plakaten efter flere måneder, således også med den ny Lego-film, der er både sjov, overraskende, ironisk og vælter sig i helte og skurke fra DC Comics-universet bare med en betragtelig og befriende humoristisk distance.
En tredje vinder er JOHN WICK 2, der både giver Keanu Reeves et stort come back - og præsenterer publikum for mere dynamisk action end man har set meget længe. Den er på alle måder forfriskende. Både i USA og Danmark har biografgængerne modtaget den med kyshånd - og vi kan godt røbe, at en 3'er er i støbeskeen.

I Danmark vil der i vinterferien desuden være solid tilstrømning til fire danske film: ALLE FOR TRE, FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN, DRÆBERNE FRA NIBE og UNDERVERDEN.

Man skal ikke skifte heste midt i vadestedet, siger man, men selv om uge 7, der signalerer vinterferie i 70 % af Danmark (resten følger i uge 8) nærmest vader i interessante nyheder, kommer der alligevel midt i ferien to store nyheder: THE GREAT WALL, en kinesisk-amerikansk storfilm om et gigantisk slag på og omkring Den Kinesiske Mur med Matt Damon i hovedrollen. Selv om muren er bygget i Middelalderen, er det stadig verdens største bygningsværk - og det eneste, der kan ses helt fra Månen, i hvert fald med kikkert !

Den anden nyhed med intelligent og nervesitrende krybende rædsel i læssevis er A CURE FOR WELLNESS, der er noget så sjældent som en blændende flot gyser med adskillige chok-scener.
Se den ikke hvis du lider af hospitalsskræk ! Du kan se traileren til den her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.