Lad os kort dvæle ved weekendens box office. Den var fin i Danmark anført af nyhederne ALLE FOR TRE og VAIANA - begge film, der rammer meget bredt. Den var bestemt ikke prangende i USA, hvor gyserne SPLIT og RINGS satte sig på de to første pladser. Men netop denne weekend regnes også for årets dårligste - det er nemlig der, hele weekenden præges af årets største TV-begivenhed - finalen i amerikansk fodbold, der med optaktsudsendelser m.m. holder de fleste af hankøn hjemme i sofaerne både lørdag og søndag.

Det er langt mere interessant at kigge fremad. Og næste weekend bliver en monster biograf weekend. Over dem alle vil FIFTY SHADES I MØRKET trone. Forsalget har været fantastisk. Forventningerne er enorme. Vinterferien står på spring - så der er også premiere på familiefilmene FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN og LEGO BATMAN FILMEN.
Desuden dukker en meget ømskindet og kontant actionhelt frem - John Wick. Grimme drenge har slået hans hund ihjel og stjålet hans bil - og nu er der kontant afregning ved kasse ét. JOHN WICK 2 er den bedste actionfilm i mange måneder - der er ikke et roligt sekund. Det er desuden en film, der klæ'r en stor biografsal med et perfekt lydanlæg. For første gang siden MATRIX er Keanu Reeves tilbage i tordnende storform.

På verdensbasis er det nok årets største filmweekend for Danmark - takket være LEGO BATMAN FILMEN.
Der er intet klodset over animationsfilmen, der er fyldt med (selv)ironi og god humor. Allerede mens de første logoer kører i filmens start, har man grinet et par gange. Det er ikke bare BATMAN, men store dele af hele DC Comics superhelte universet, der luftes for hele familien. Den første LEGO film, der kom for et par år siden, solgte biografbilletter globalt for næsten en halv milliard dollars. Du kan se traileren til den her.

Det bliver en forrygende vinterferie i biografen !

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.