Det har været en forholdsvis stille dag på kontoret i alverdens biografer. Der er solgt masser af billetter til FANTASTISKE SKABNINGER OG HVOR DE FINDES og til VAIANA, det ny animationshit fra Disney, der dog kun er ude i USA og en snes andre lande. FANTASTISKE SKABNINGER har rundet 600 millioner dollars i omsætning.

Det store samtaleemne er dog noget helt andet - premieren på ROGUE ONE:A STAR WARS STORY. Den 14. december affyres startskuddet i Danmark - og der er allerede solgt titusindvis af billetter i forsalg. Selv om dagene lige før jul plejer at være stilfærdige, så vil den ny STAR WARS-film, som IKKE er en del af de oprindeligt planlagte ni film, men en enkeltstående episode i relation til det store univers i en galakse langt borte, bringe temperaturen op på kogepunktet inden jul - og så vil biografbesøgene iøvrigt nærmest eksplodere fra 1. juledag og resten af juleferien, hvor ROGUE ONE får følgeskab af masser af nye film. Det er første gang en STAR WARS-film har en kvindelig hovedperson og man spørger allerede: hvornår bliver den første film instrueret af en kvinde ?

Helt nyhedstavse er biograferne dog ikke omkring STAR WARS. Fra den 15. december kan familiepublikummet igen stifte bekendtskab med den charmerende rod Iqbal Farooq, som påny har problemer med de snu kriminelle Svinet og Æselmand. De har altid en skjult agenda - men Iqbal og hans venner fra et farverigt Nørrebro forstår at tumle genvordighederne i den sprælske danske film.

Du kan se traileren her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.