Det går rigtig godt i alverdens biografer med en DOCTOR STRANGE, som for anden uge i træk i den grad driver besøgene og begejstringen. Ligeledes er der godt gang i TROLLS, som er startet meget senere i USA end i Danmark - og nyheden ARRIVAL om et venligt besøg af aliens fra det ydre rum på jorden er gået 50% bedre end nogen havde forventet. Desuden klarer den rå og stærke krigsfilm HACKSAW RIDGE - som mange kalder den bedste af slagsen siden SAVING PRIVATE RYAN - sig rigtig godt.
Kort sagt - det er altsammen næsten overvældende.
DOCTOR STRANGE er meget tæt på allerede at have omsat for en halv milliard dollars - efter bare 12 dage.

Det er dog altsammen bare en appetitvækker før næste weekend, hvor FANTASTISKE SKABNINGER OG HVOR DE FINDES har premiere i 85% af verden - på sammenlagt 40.000 biograflærreder. Filmen er en slags forløber til Harry Potter, foregår i New York i 1926 (genskabt imponerende virkelighedstro), hvor englænderen Newt Scamander ankommer med en læderkuffert, der er lille at se på, men dyb indeni - og indeholder imponerende mængder hemmeligheder og magiske dyr.

Det er J.K. Rowling - kvinden bag Potter - som selv har været manuskriptforfatter på filmen og i det hele taget, i modsætning til Potter-filmene, hvor andre havde bearbejdet hendes bøger, har haft totalt hands on med projektet. Der er allerede planlagt yderligere fire film i serien. Lad det være sagt med det samme: FANTASTISKE SKABNINGER er både dyr, flot, magisk og vildt underholdende og den smager i den grad af mere.

Forsalget til filmen i Danmark har været særdeles flot. Du kan se traileren til denne uges vildt omtalte film her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.