Det har været en fremragende weekend i alverdens biografer, først og fremmest takket være DOCTOR STRANGE, som er blevet en af de bedst modtagne Marvel-film nogensinde. Effektfuld og nytænkende, spirituel og dyb, underholdende og eftertænksom. Med 84 millioner dollars i kasserne i weekenden bare i USA og betydeligt mere i resten af verden er DOCTOR STRANGE efter bare 10 dage på vej mod ikke blot at blive endnu en serie, som vil udkomme med en ny film hvert andet eller hvert tredje år, Benedict Cumberbatch som titelpersonen er nok den første seriøse skuespiller, klassisk uddannet på Englands fineste teatre, som brager igennem som superhelt.

For første gang i flere uger er publikum jublende lykkelige over alle nyhederne i biografen. Der er også stor begejstring for Mel Gibson, som efter flere års ufrivillig pause - han har nærmest været blacklistet i Hollywood - som instruktør får et velfortjent come back med den tænderskærende realistiske HACKSAW RIDGE, der har dansk premiere på torsdag og definitivt er værd at se. Den er bare en af de mange Oscar-mulige film, der vil vælte ud de kommende måneder.

Overskriften er ingen trykfejl. Vi venter ikke bare på Nyt, vi venter på Newt. Han er nemlig identisk med Newt Scamander, hovedpersonen i FANTASTISKE SKABNINGER - OG HVOR DE FINDES, Harry Potter-forløberen, der fra den 17. november ruller for fuldt drøn i de danske biografer. J.K. Rowling er kvinden bag manuskriptet, ligesom hun var ophavskvinden til Potter og denne gang sætter hun fut i de magiske løjer i et New York, som er genskabt fuldkommen autentisk anno 1927. Her ankommer Newt Scamander med sin mystiske og magiske kuffert og vi kastes ind i et godt to timer langt eventyr, der ser helt fantastisk ud på det store lærred. Ingen tvivl om, at det bliver månedens helt store film for det brede publikum. Forsalget er i fuld gang og der vil være pakket fra første weekend. Bestil hellere billet NU!

Nogenlunde samtidig begynder Oscar-filmene for alvor at folde sig ud - to film fra Oscar-kapløbet kan ses fra 1. december i de danske biografer - den amerikanske ARRIVAL med bl.a. Amy Adams og den tyske MIN FAR, TONI ERDMANN. Her ser du traileren til ARRIVAL.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.