Med Benedict Cumberbatch som en kirurg med hænder, der er lemlæstede efter en trafikulykke, en læge, der kun tror på det, øjet kan opfatte, og Mads Mikkelsen som en ond skurk, debuterede den måske mest anderledes Marvelhelt, DOCTOR STRANGE, i weekenden over store dele af verden. Og doktoren, som får et indblik i den åndelige verden, gjorde det i den grad med overvældende succes - med en klar 1. plads de fleste steder.
Verdens to største filmlande, USA og Kina, mangler fortsat at have premiere på filmen, men den førte alligevel klart an som weekendens dominerende film - også i Danmark, hvor den lagde sig foran KLASSEFESTEN 3 og TROLLS, som længe har været de største kassesucceser. DOCTOR STRANGE har desuden visuelle effekter, som ikke er set flottere siden Chris Nolans INCEPTION. I det hele taget er DOCTOR STRANGE en film, der skal ses i biografen for at få den store væg-til-væg-oplevelse.

Det er gået noget dårligere for INFERNO, som debuterede i USA - med beskedne 16 mill. USD. Filmen er floppet både i USA og Kina, men til gengæld været en stor succes i Europa, hvor handlingen finder sted. I Danmark har INFERNO foreløbig solgt 150.000 billetter.

De kommende uger vælter det frem med nye film - en af dem er med Mel Gibson, ikke som skuespiller, men instruktør i HACKSAW RIDGE - en nådesløs film om en pacifist, der går i krig. Filmen har fået masser af ros og ventes at blive en af deltagerne i Oscar-kapløbet.

Du kan se traileren her.

 

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.